perjantai 7. kesäkuuta 2013

Blogin aloitus


Minusta tuntuu välillä jopa ahdistavalta olla vaatekaupoissa ja tallustella kaupungilla. Ympärilläni on paljon hoikkia naisia. Kun kuljen peilin tai oman kuvan heijastavan ikkunan edestä, tekisi mieli alkaa itkeä. Miksi olen tehnyt tämän itselleni? Voisin saada sen täydellisen kropan, jos vain ryhtyisin tuumasta toimeen enkä mässäilisi päivä toisensa jälkeen.


Netistä saa mukavasti lisämotivaatiota, kun katsoo näitä "thinspiration" kuvia, täytyy myöntää. Kukaan ei tsemppaa minua laihduttamisessa, joten päätin perustaa tämän blogin. Tämä kannustaa minua eteenpäin projektissani. Ainakin tahdon uskoa niin. Seuraan myös muiden laihduttajien blogeja. Kirjoitan blogia itseäni varten. Lukijat ovat silti enemmän kuin tervetulleita!Kun laihdutuksen päättää aloittaa, jotkut onnistuvat ja jotkut taas eivät. Minä onnistun, tiedän sen. Ennemmin en ole onnistunut kun olen yrittänyt "vähän laihduttaa", mutta nyt hälytyskellot ovat alkaneet soimaan kovaa ja haluan muuttua. Vaikka olen lihonut järkyttävästi parin viime vuoden aikana, en silti ole järkyttävän kokoinen, hyllyvä, pahkurainen tankki. Olen normaalipainon ylärajoilla painoindeksin mukaan. Omasta mielestäni olen lihava. Samoin sukulaisteni mielestä. Liikuntaa en ole harrastanut nimeksikään viimeiseen kahteen vuoteen. Suuhuni pistämä ruoka on ollut ravintoköyhää hiilarimättöä. Minulla on varmaankin jonkin sortin sokeririippuvuus ja jonkinlaista ahmintaa, mutta nyt ne loppuvat. Olen päättänyt sen.


Projektini alkaa 8.6. lauantaina. Huomenna. Punnitsen itseni pitkästä aikaa huomenna aamulla ja otan luvun ylös. Alan kirjoittamaan tänne päivittäin painoni, ruokapäiväkirjaa, laihdutuksen etenemistä, ehkä liikunnasta + kaikesta muusta mikä tähän laihduttamiseen liittyy.

Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! Nyt kaikille mainiota viikonloppua! :-)

 
ps. olisi mahtavaa, jos tämän viimeisen kuvan teksti pitäisi paikkaa omalla kohdallani. eiköhän se tulekin pitämään. se on vain ja ainoastaan itsestäni kiinni.8 kommenttia:

 1. Anonyymi7/6/13 21:05

  Moikka,

  Kun luin tekstiäsi, pystyin samaistumaan kirjoittamaasi. Itse olin normaalipainoinen, mutten kuitenkaan tuntenut oloani hyväksi kehossani. Nyt kahden ihanan lapsen jälkeen, tunnen että olen kadottanut itseni tähän kehoon..

  Vuoden alussa päätin että nyt on _PAKKO_ alkaa tehdä jotain. Pienillä teoilla on tähän mennessä tippunut n. 15kg. Vaikka välillä on lipsuttu ja nuo kaksi pientä lasta asettaa omat haasteensa, niin päätös on pitänyt ja ruotuun on palattu.

  Omaan tavoitteeseen on vielä vähän matkaa, mutta päämäärä siintää jo horisontissa ja se fiilis on mieletön kun sitä saavutusta ajattelee.

  Mielettömästi tsemppiä! Sä kyllä pystyt siihen! Jään seuraamaan mielenkiinnolla jatkoa!

  -tp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Vaikka sitä joskus kuulee "normaalipainoisen ei tarvitse laihduttaa", niin se on ihan hölynpölyä! Painoindeksin mukaan "normaalipainoinen" ihminen voi olla myös pyöreä, pullukka. Sellainen olen minäkin. :)

   15 kg! Se on hurja saavutus! Oikein paljon onnea, olet saavuttaut jo paljon. Pienet lipsumiset ovat inhimillisiä. Eteenpäin vain! :)

   Ajatus siitä, mitkä fiilikset on kun saavuttaa päämääränsä - on erittäin motivoiva!

   Kiitokset tsempeistä! Minä pystyn siihen, aivan kuten sinäkin! :) Tervetuloa mukaan!

   Poista
 2. Aika pitkälti samoissa fiiliksissä täällä mennään. Ehkä toi lauantai aloitus vois olla hyvä. Mä alotan aina maanantaina ja jotenkin tuntuu, että se on täysin tuhoon tuomittu jo ennen aikojaan. Mä jään ehdottomasti seuraamaan tätä sun projektia. Pidän peukkuja pystyssä, että onnistut. Itseinho on kyllä inhottavaa :( Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :)

   Minä myös olen aina aloittanut maanantaina, sehän on se klassisin päivä aloittaa laihdutus. Nyt mä kuitenkin päätin että hitot! Mähän aloitan tasan huomenna, oli se sitten mikä päivä tahansa! :D

   Itseinho tosiaan on inhottavaa, ja se kuluttaa ihmistä. Onneksi siihen kuitenkin pystyy vaikuttamaan, jos vain haluaa ja pystyy!

   Kiitos paljon! Tervetuloa seuraamaan :)

   Poista
 3. Voi ei, kommentoin äsken mutta se hävisi bittiavaruuteen. Jään ehdottomasti seuraamaan projektiasi. Tuntuu, että pystyn samaistumaan kertomaasi. Täällä vähän samoissa fiiliksissä mitään omaan kroppaan tulee. Ei ole hyvä fiilis inhota itseään peiliin katsoessa. Minusta ainakin tuntuu ettei tämä kroppa ole minun, kroppani ei heijasta yhtään sitä millainen minä olen. Pidän sinulle peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi ei kadonnut mihinkään, vaan tuossa ylempänä se on :)

   Minulla on täysin samanlaisia tuntemuksia mitä kerroit! Se on erittäin surullista, mutta hei, kyllä me pystytään siihen! :)

   Tsemppiä sinullekin valtavasti!

   Poista
 4. Jään mielenkiinnolla seurailemaan etenemistäsi :) Se on niin totta, että vaikka onkin normaalipainoinen niin ei se automaattisesti tarkoita sitä, ettei muka olisi varaa tiputtaa. Itsekin aloitin blogin tarkoituksena karistaa jokunen kilo ja voin kertoa, että tsemppaa ja koukuttaa! :D

  http://ilonsirpaileita.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seurailemaan :)

   Niinpä, se on kyllä totta. Jokaisen keho on kuitenkin niin erilainen, että painoindeksiä on turhaa tuijotella (vaikka en väitäkään sitä täysin "hyödyttömäksi ja turhaksi"). Peili ja mittanauha kertoo paremmin kuin yksikään vaaka tai indeksi!

   Kurkkasinkin nopeasti sun blogiin, tsemppiä sinunkin projektiisi! :) Ajattelinkin kun perustin tämän blogin, että tämä voisi toimia yhdenlaisena motivaattorina :)

   Poista