sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Motivaatio

Motivaatio laihdutukseen pysyy yhä korkealla, ja tiedän edelleen mitä haluan, ja tiedän että sen saavutan. Mutta, minäkin olen vain ihminen - on tullut muutama heikko hetki tällä viikolla, jolloin olen sortunut herkuttelemaan. Jälkeenpäin on kaduttanut, mutta olen silti ottanut itseäni niskasta kiinni ja yrittänyt parhaani.

Asetin tavoitteeksi 64 kg maanantaina, eli huomenna. En usko, että tulen tuon luvun saavuttamaan, mutta usko on kuitenkin kova, että edes jotain on lähtenyt. Huomenna sitten kerron, mitä vaaka näytti.
 
Tää kuva kertoo aika paljon. Mulle tulee jollain tavalla vähän paha mieli kun katson tätä. Mä olin ennen toi ylempi, joka valitsi mielummin hampurilaisen. Mun maha myös oli tommonen, ja on toki edelleen vielä. Jos ihminen haluaa olla hoikka (en usko, että maailmassa kukaan oikeasti HALUAISI olla lihava), niin miksi se sitten mättää herkkuja silti? Lopputuloksena on kasvava maha, mutta mitäs siitä - lisää herkkuja vaan naamaan! Ja tällainenhan minä olen ollut, ja varmasti moni muukin on. Olen ennen kuvitellut, että en pärjää ilman herkkuja. En selviä joka päiväisestä elämästä ellen saa syödä mitä haluan. Ei elämä ole elämisen arvoista ilman herkkuja. Ajatellaanpas uusiksi, onko elämä sitten elämisen arvoista sairaana ja lihavana, pääasia vaan että saa suklaata ja nyhjöttää sohvan nurkassa? Ei. Kuinka palkitsevaa onkaan, kun laihduttamisen lopputuloksena on hoikka vartalo, kaunistunut minä ja ennen kaikkea terve. Terveellinen elämä on elämisen arvoista. Terve elämä näkyy ja tuntuu niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Sitä jokaisen tulisi tavoitella. Yksikään suklaalevy/hampurilainen ei korvaa sitä fiilistä, mikä sulla on kun olet tavoitteesi saavuttanut. Korostan vielä, että tietysti herkuttelu silloin tällöin kohtuudella kuuluu elämään, ja ne on niitä elämän pieniä nautintoja silloin tällöin. Mutta tosiasiassa maailmassa on miljoona muuta paljon parempaa asiaa kuin mättäminen. Joten kannattaa miettiä seuraavan kerran tällaisia asioita, kun herkkuhimo yllättää.
 

Motivaation ylläpito voi joskus joissain tilanteissa olla rankkaa, mutta silloin kun tuntuu että motivaatio alkaa pettää, kannattaa palata takaisin ja alkaa miettiä syitä sille, miksi haluaa onnistua. Jokaisella on varmasti hieman erilaisia tavoitteita, ja käsityksiä siitä, miksi haluaa laihtua. Toiset tekevät sen terveyden takia - toiset täysin ulkonäkösyistä. Minä teen sen terveyden ja ulkonäön takia. Tottakai haluan olla terve ja näyttää hyvältä, siihen minä pyrin.

Myös motivaation ylläpitäjät vaihtelevat. Minulla on kaapissa motivaatiovaatteita. Ne vaatteet ei mahdu minulle päälle, mutta pian mahtuvat, koska aion mahtua niihin vielä joku kaunis päivä. Lisäksi olen luvannut itselleni, että kun olen saavuttanut omasta mielestäni tarpeeksi, annan itselleni shoppauspäivän. Kampaaja-ajankin itselleni lupasin kun olen päässyt tavoitteeseen (josta en vielä osaa sanoa sen tarkemmin, mikä se sitten onkaan). Haluanhan korostaa uutta Minääni, kun joku päivä katson peilistä ja ajatukset ovat tyyliin WOW MIKÄ LADY! ;) Minua motivoi myös se, että päivä päivältä jaksaa harrastaa enemmän liikuntaa. Haluan pyrkiä siihen, että ei alkaisi heti hengästyttämään kun vähänkin liikkuu. Ehkäpä juoksen vielä joku päivä jonkun paikallisen järjestettävän maratonin?! Siinä vain muutama esimerkki. On vielä muitakin henkilökohtaisia asioita mielessä, mitkä auttavat juuri minua jaksamaan ja pitämään motivaatiota yllä.

Voin avautua täällä yhdestä konkreettisesta kikastani, minkä teen jos herkkuhimo yltyy. Ensinnäkin, juon pari lasia kylmää vettä (niin paljon, että tulee täysi olo). Sen jälkeen laitan lempimusaani soimaan ja fiilistelen sen tahdissa ja mietin omia tavoitteitani. Noin saan yleensä makeanhimon pois, koska jos motivaatio on hieman laskenut, yleensä tuollaisten ajatusten parissa motivaatio taas nousee kattoon.

Kertoisitteko te lukijat, miten te pidätte motivaatiota yllä? Olisi hauska kuulla toisten ajatuksia ylipäänsä tästä motivaatioaiheesta. Mitä olette mieltä, onko motivaatio koko ajan 100% vai tuleeko joskus heikkoja hetkiä? Miten pääsette niiden yli, vai pääsettekö?
 
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Oikeesti tää postaus ei ois voinu tulla parempaan saumaan! Kirjotit niin asiaa. Ja onneks 'allekirjoitin' ton kaiken itsekin, se jo tarkoittaa, ettei tolleen miten nyt on nää viimepäivät menny ni voi jatkua, enkä edes halua jatkaa. Sen onneks tiedostaa, että jos söis joka päivä näin niin tie tästä ei oo kun huonompaan. Sitäkö mä haluan? en.
  Tää on sellainen postaus, minkä haluis tallentaa tonne pääkoppaan ja selaa heikolla hetkellä ja ahdistuksen iskiessä läpi. :)

  Ylitse muiden mua motivoi se hyvä olo! Tästä oon jauhanut iha hirveesti mutta siitä vois toitottaa vaikka koko ajan. :) ja tietenkin parempi näky peilissä, se kun vaatteet näyttää paremmalta jne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiitos paljon! :) <3

   Totta, hyvä olo on kyllä jotain parasta. Sitä kannattaa pitää yllä, eikä pilata sitä millään ahminnalla!

   Poista
 2. Eiköhän jokaiselle tule niitä heikkoja hetkiä, eikä se edes haittaa vaikka sortuukin välillä. Pitää olla realistinen elämänmuutoksen kanssa.
  Itse toimin tällä hetkellä niin että olen erittäin tiukkana kaiken herkuttelun yms. suhteen. Tiedän toki etten aio loppuelämääni olla herkuttelematta, sitten kun itsestä tuntuu siltä että osaan herkutella "sopivasti", voin herkutella eikä niin että mättää herkkuja kaksin käsin, jos ymmärrät mitä tarkoitan. Enkä tarkoita tätä mitenkään loukkaavasti tai siten että sinä näin tekisit (:
  Omat niksipirkkani, jotka siis omalla kohdalla toimivat hyvin ovat Läkerol Dents pastillit ja purkka. Vievät makeanhimon ja ovat vielä hyväksi. Haha, ompas ällöterveellisen oloinen teksti :D Totta kai vesi on hyvä keino kanssa, tai sitten vaan keksii jotain muuta tekemistä ja ajateltavaa niin menee yleensä makeanhimo ohi.
  Olen samoilla linjoilla tuosta motivaation ylläpidosta, jos tuntuu ettei enään huvitakaan eikä ole karvan vertaa motivaatiota lähteä sinne salille, lenkille tms. Niin pysähtyy miettimään ne omat tavoitteet ja ylipäätänsä motiivit laihduttamiselle/elämänmuutokselle. Kyllä sitä motivaatiota yleensä sieltä löytyy kun vähän kaivelee! Muttei saa lannistua, joskus vaan tarvitsee päivän pari rypeä motivaation puutoksessa.

  Pidin kanssa tästä tekstistä, fiksuja ajatuksia.

  Peukut pystyssä huomista varten, kyllä edes jotain pudotusta on tullut! Muista, vähän on paljon! (:

  -tp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin otin nyt tiukan linjan omaan herkutteluuni - ei yhtäkään herkun herkkua, ainoastaan terveellistä ruokaa. Sitten kun osaa herkutella sopivasti, niin kuin sanoit, sallin itselleni herkut silloin tällöin kohtuudella. Tämä on varmasti hyvä ratkaisu. Irtautuminen herkuista hetkeksi tekee varmasti loppupeleissä vain hyvää.

   Kiitos Läkerol Dents vinkistä, täytyypä ostaa niitä sen varalta, että joskus tulee aivan käsittämätön himotus makeaan. :D

   Kiva kuulla, että pidit! :) Kiitän!

   Poista